Urkie Purkie

MAG-NIE-KAST

MAG-NIE-KAST

De twee broertjes zetten de boel weer op stelten. Purkie altijd vrolijk en speels maar Urkie, die het leven wat ernstiger opneemt, is nu nog meer bezorgd om de stommiteiten van zijn broer. Mister Move “Of course you can op mij rekenen”, probeert terug wat rust te brengen in huis. Spektakel, slapstick, fratsen, plagerijen, humor, muzikale hoogtepunten, emotionele momenten,... en dit allemaal voor een kast. Een meespeelvoorstelling die zowel de kinderen als volwassenen gaat prikkelen.

Purkie heeft het weer eens voor elkaar gekregen. Tijdens de afwezigheid van Urkie heeft Purkie zich laten verleiden tot het aanschaffen van een gigantische kast in ruil voor persoonlijke spullen, tot grote ergernis van zijn broer Urkie. Alle middelen worden ingezet om Urkie te overtuigen. Net nu hij terug is van zijn culturele reis is Urkie helemaal niet in de stemming, zeker nu hij ontdekt dat de ruil meer is dan een paar spulletjes. Toch gebeuren er rare dingen met die kast. Of zit onze Amerikaanse vriend Mr. Move er voor iets tussen? "Hmmm, a special kast or a magic kast?"

RONTONTON

Some like it hot… Een wervelende meespeelshow in een prettig gestoorde marinade vol aanstekelijke ritmes, verrassende liedjes, spel, ambiance, een vleugje theater, twee gigantische tonnen, de coole vibes van Mister Move en vanzelfsprekend de fratsen van Urkie en Purkie zelf.

Wie raakt al eens iets niet kwijt? Niks ergs zou je zeggen… Tenzij je jouw huissleutel verliest en in een regenton moet gaan wonen.
Knap lastig en vervelend voor Urkie. Want hij die door het leven gaat als een echte controlefreak en erg gesteld is op comfort, krijgt wel al heel snel last van rugpijn. Purkie geniet duidelijk steeds meer en meer van zijn nieuw onderkomen en stilaan zelfs van… de groeiende ergernis bij zijn tweelingbroer. Maar wanneer Purkie droomt over ‘een vliegende ton’, slaat zijn fantasie pas écht op hol. Nu nog groot en klein ervan overtuigen… Vormen zij de sleutel tot succes?

BLOKKE(N)RELLEN

Echte speelvogels… die tweelingbroertjes! Met acht originele megablokken ravotten ze er stevig op los. Een meespeelvoorstelling voor kids en volwassenen, want op ritme en slapstick staat geen leeftijd.

Terwijl Purkie zich volop klaarstoomt voor de prestigieuze sterrenparade in Parijs, zit Urkie onverstoorbaar te blokken, met z’n neus in de boeken ter voorbereiding op… Wie haalt het, wie baalt er? Wie blijft er eenzaam achter?
Ludieke plagerijtjes, Mister Moves livemuziek in een modern jasje en tot slot… bijzonder gezelschap!

Praktische info

Doelgroep4 tot 11 jaar
Speelduur1 ¼ uur
PodiumMinimum 8m breed en 6m diep, stevig, stabiel en vlak
Vrije speelhoogteMinimum 3m
ZaalMet vrije middengang
Vereiste infrastructuurRustige, nette kleedruimte met spiegel en stromend water
Aantal aanwezige kinderenMinimum 50 kids
GeschenkjeMogelijkheid tot (gezamenlijke) aankoop van originele UrkiePurkie tattoo’s
Beperkte licht- en geluidsinstallatie tot 200 personenWorden meegebracht en zijn inbegrepen in de prijs
Grotere PA-installatieOp aanvraag beschikbaar