Urkie Purkie

Een korte terugblik

In 1991 staken Peter Remerie en Bart Van Herck de clownskoppen bij elkaar en werden al gauw de geboortekaartjes van ‘Urkie Purkie’ samen met de suikerbonen de wereld rondgestuurd. Mede dankzij hun gedreven zoektocht naar vernieuwing en kwaliteit, evenals hun professionele aanpak, waarbij ze zorgvuldig werden bijgestaan door André Nollet, Casear Randall en Jean Pol Pollet, wist Urkie Purkie een ijzersterke reputatie op te bouwen als origineel clownsduo en sleepten ze doorheen de jaren diverse nominaties in de wacht. Zo riep de Koning Boudewijnstichting het gezelschap uit tot bursaal 2000 van het Fonds Jonge Ondernemers, ontvingen ze een stipnotering en een tournee binnen de Vlaamse Jeugddiensten en volgde een onderscheiding van de Vlerick Leuven Gent Management School.

Tot op heden passeerden verschillende meespeelshows voor kinderen van 4 tot 11 jaar de revue: Blokken (1991), Hoedje af (1993), Rollebollen (1996), Retteketet (1998), de Sinterklaashows (2000, 2003, 2007) evenals de Urkie Purkies Zomertoer (2005).

Toen in 2009 Bart Van Herck echter zijn rode neus definitief aan de haak hing, kroop al spoedig Johan Blanckaert stijlvol in de huid van Urkie. Voortaan geflankeerd door de muzikale duizendpoot Mister Move, alias Manfred Van de Velde, speelt het gezelschap de pannen van het dak met totaalspektakels zoals 'Blokke(n)Rellen' en 'RonTonTon'.

In 2014 en 2015 werd de nieuwste show in elkaar gebokst. Er werd beroep gedaan op Ruben Wulgaert om een 'magische kast' te bouwen en er werden kosten noch moeite gespaard om het nieuwe verhaal tot in de puntjes af te werken! Hierin wordt de vriendschap tussen Urkie en Purkie danig op de proef gesteld! Of dit ooit nog goed komt zie je in de voorstelling: 'MAG-NIE-KAST'.